Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Ms Exchange 2010 I – Kurulum hataları ve çözümleri

Ms Exchange 2010 I – Kurulum hataları ve çözümleri

Active Directory Etki Alanı ve Orman işlev düzeyinin en azından “Windows Server 2003” olduğundan emin olun.
Active Directory Etki Alanları ve Güvenlerini tıklıyoruz, Etki alanı adını sağ tıklıyoruz, “Uygun etki alanı işlev düzeyini seçin kısmından “Windows Server 2003” seçiyoruz ve yükseltmeyi gerçekleştiriyoruz.Bizim örneğimizde zaten Windows server 2003 olduğu için bir değişiklik yapmıyoruz.


Active Directory Etki Alanları ve Güvenlerini tıklıyoruz, Active Directory Etki Alanları ve Güvenlerini üzerinde sağ tuş yapıyoruz ve Orman işlev düzeyini yükselti seçiyoruz , “Uygun bir orman işlev düzeyini seçin kısmından “Windows Server 2003” seçiyoruz ve yükseltmeyi gerçekleştiriyoruz..Bizim örneğimizde zaten Windows server 2003 olduğu için bir değişiklik yapmıyoruz.

The Active Directory needs to be prepared for Exchange Server and Ldifde.exe is not installed on this computer. You must install Ldifde.exe by running ‘ServerManagerCmd -i RSAT-ADDS’ or restart setup on a domain controller. Hata mesajı içinde cevabınıda barındırıyor zaten ServerManagerCmd -i RSAT-ADDS komudunu girdiğimizde artık bu hata mesajını almayacağız.

Hata Mesajında belirttiği gibi ServerManagerCmd -i RSAT-ADDS Komudunu girdiğimizde bu hata mesajını bir daha almayacağız.

Aşağıdaki hata mesajında IIS ile ilgili bir takım hizmetlerin eksik yüklendiğini anlıyoruz ve hangisi diye tektek bakmadan  aşağıdaki komudu çalıştırdığımızda Exchange 2010 için Windows 2008 r2 üzerinde gerekli olan tüm rol ve özellikleri yüklemiş oluyoruz.

Add-WindowsFeature NET-Framework,RSAT-ADDS,Web-Server,Web-Basic-Auth,Web-Windows-Auth,Web-Metabase,Web-Net-Ext,Web-Lgcy-Mgmt-Console,WAS-Process-Model,RSAT-Web-Server,Web-ISAPI-Ext,Web-Digest-Auth,Web-Dyn-Compression,NET-HTTP-Activation,RPC-Over-HTTP-Proxy  –> Komudunu girdiğimizde bu hata mesajını bir daha almayacağız.

This computer requires the 2007 Office System Converter: Microsoft Filter Pack. Please install the software from http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=123380. uyarı mesajını almamak için uyarıdaki dosyayı indirip kurmak yeterli olacaktır.

Aşağıdaki Linkten Dosyayı indirip kurduğumuzda sorun çözülecektir.
“The start mode for the Net. TCP Port Sharing service must be set to Automatic before Setup can continue” hata mesajını almamak için Net.Tcp Port Sharing Service açılış şeklini manual den automatic şekle çekmeniz yeterli olacaktır.

Set-Service NetTcpPortSharing -StartupType Automatic Komudunu girdiğimizde bu hata mesajını bir daha almayacağız.

admin

Website:


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2011%2F07%2F13%2Fms-exchange-2010-kurulum-hatalari-ve-cozumleri%2F">logged in</a> to post a comment