Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Büyük Boyutlu Resimleri Ufaltma

Büyük Boyutlu Resimleri Ufaltma

Bu makalemizde hepimizin bir çok kez başına gelmiş olan gönderirken veya almak üzere olduğumuz maillerin ataç kısmındaki büyük boyutlu resim dosyalarının olması sebebi ile yaşadığınız sıkıntıları nasıl aşacağınızı anlatacağım.

Öncelikli olarak göndereceğiniz dosyanın mutlak suretle JPEG /TIF olduğuna emin olun asla BMP uzantılı bir dosyayı mail olarak atmaya çalışmayınız.

1. Yöntem : http://www.photosize.com/ bu siteye girip resmi buraya yükleyip gerekli pixels seçip bilgisayarınıza bir program yüklemeye gerek kalmadan dosyalarınızın boyutunu ufalta bilirsiniz.

Diğer Web siteleri : http://resizepic.com/

2. Yöntem :
Windows Xp kullanıyor iseniz burayı tıklıyarak ilgili programı indirin ve kurun.
Windows 7/8  – 32/64 bit kullanıyor iseniz burayı tıklıyarak ilgili programı indirin ve kurun.

Kurulumdan sora resim veya resimlerin üzerinde mouse sağ tuşuna basın


Eğer yükleme sorunsuz yapılmış ise “Resize Pictures” seçeneği çıkıyor olucak

Resize Pictures tıklandığında yukarıdaki ekran açılacak ve istediğimiz boyutu seçerek veya Custom kısmında girerek resmin boyutunu ufalta bileceğiz.

3. Yöntem : Resimin veya resimlerin aynı anda hem boyutunu ufaltmak hemde hepsini örneğin JPEG uzantılı yapmak istiyorsanız yine ücretsiz olan FastStone Photo Resizer aracını kullana bilirsiniz.

FastStone Photo Resizer indirmek için tıklayınız

Programı indirdikten sonra ileri ileri diyerek kuruyoruz ve Programı çalıştırıyoruz.
Sol taraftaki orjinal resimlerimizi Add veya Add All ile sağa tarafa ekliyoruz.

Output Format kısmından istediğimiz dosya biçimini seçiyoruz örneğimizde bu JPEG, sonra hemen altındaki Output Folder kısmına boyutu ve biçimi değişmiş olan dosyalarımızın nereye konulacağını giriyoruz.
Advanced Options düğmesine tıklayarak aşağıdaki ekranı açıyoruz ve resimlerimiz için uygun gördüğümüz yeni ölçüyü seçiyoruz veya elle giriyoruz.

Convert düğmesine basarak işlemleri başlatıyoruz.Aşağıdaki ekranda değişimi takip edebiliyoruz.
Done düğmesine basarak işlerimizi bitiriyoruz.

Aşağıdaki ekranda üste Arabam klasörü içinde orjinal hali ile 3000×40000 ölçülerindeki dosya büyüklükleri ile altta ise Çıktılar Klasöründe 1500×2000 boyutunda dosyaların boyutları arasındaki farkı rahatlıkla inceleye bilirsiniz nerede ise 1/5 oranında dosyaların boyu ufalmış.

 

 

admin

Website:


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2012%2F07%2F20%2Fbuyuk-boyutlu-resimleri-ufaltma%2F">logged in</a> to post a comment