IBM Broadcom Ethernet Team yapma.

06 Nisan 2012 ile admin

Bilindiği üzere serverlar üzerinde en az 2 – 4 ethernet ile gelmekte, bu serverlar üzerinde tüm ethernetleri bir team yapıb kullanmak hem yük dengeleme hemde kesinti durumlarına karşı oldukça işinize yarayacaktır.


Team işlemi için öncellikle Ethernet kartımız için uygun olan yazılımı indiriyoruz , kuruyoruz ve çalıştırıyoruz.

Bir Team oluşturuyoruz.
Team’e bir isim veriyoruz.
Team tipini seçiyoruz.Biz yük dengeleme ve Failover senaryosu için bu Teami kullanacağız.

Teamde kullanılacak Ethernetleri  Add ile ekliyoruz.
Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet bu sistemin uzaktan yönetim özelliklerine erişmek için yapılandırılmıştır…..
Velhasıl ayarlar bozulacak eminmisin diye her iki etherneti Teame dahil edildiğinde uyarı verecek her ikisinde de yes ile kabul edip geçiyoruz. 

İkinci Ethernet içinde aynı işlemi yapıyoruz.
Sistemde üçüncü bir ethernetimiz olsa burada arıza durumda onun devreye girmesi için seçebiliyoruz ama bizde yok o yüzden “Do not configure a standby member” seçeneğini seçerek bu ekranı geçiyoruz.

LiveLink özelliğini ayarlamadan No yu seçerek bu ekranıda geçiyoruz.
Her hangi bir VLAN kullanacak ise burdan gerekli ayarları yapıyoruz hayır VLan kullanılmayacak ise Skip edip geçiyoruz.

Girdiğimiz ayarların geçerli olması için Finish düğmesine basıyoruz.
Network bağlantısında kesinti olacak diyor okeyliyoruz.
Team İşlem başlıyor.

ve Team Test isimli teamimiz hazır durumda.
Team işleminden sonra ağ bağlantılarına girdiğimizde team için kullanmış olduğumuz iki adet Etherneti temsilen TeamTest isimli ağ bağlantısı oluştuğunu görüyoruz.
Eski ağ bağlantıların özelliklerine girdiğimizde ikisindede sadece “Broadcom Advanced Server program driver” seçili olduğunu görüyoruz.

Gerçek Ip adresini DHCP den Team Test ağ bağlantısı almış durumda.
Mevcut team ayarlarını yedeklemek için ana ekranda Team Save As seçmemiz yeterlidir.
Team Silmek,  ayarları veya üye kartları değiştirmek için Team üzerinde sağ tuş ve Edit Team seçiyoruz.
Karşımıza çıkan ekranda Expert Mode seçiyoruz.
Delete a Team seçerek team komple silebiliyoruz.