Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Windows 2008 R2 -XVI- Grup İlkeleri Tercihler (Group Policy Preferences)

Windows 2008 R2 -XVI- Grup İlkeleri Tercihler (Group Policy Preferences)

Windows 2008 R2  Grup İlkeleri Tercihler (Group Policy Preferences)

GPO ile yaparken zorlandığımız veya yapamadığımız bir takım ayarları, daha kolay yapmamıza izin veren araçlara sahip firmaları, Microsoft bünyesine dahil ettikten sonra GPO ekranına Tercihler (Preferences) kısmıda eklenmiş oldu.
1.- Aşağıdaki ekranda görüldüğü üzere, Windows 2000 den beri GPO Standart ekranı Bilgisayar yapılandırması ve Kullanıcı Yapılandırması olmak üzere ikiye ayrılıyordu. Windows 2008 ile de, Tercihler her iki kısmada eklenmiş oldu.
Bilgisayar Yapılandırması Tercihler kısmı :


2.- Kullanıcı  Yapılandırması Tercihler kısmı :

3.- Tercihler kısmından yapılan ayarların aktif olması için elinizdeki windows sürümüne göre uygun olan dosyayı aşağıdaki linkten indirip makinalarınıza kurmanız gerekmektedir.Windows Xp Sp2 öncesi işletim sistemlerine malesef Tercihler kısmından yapılan düzenlemeleri uyguluyamıyoruz.
http://support.microsoft.com/kb/943729

4.-Birkaç ekran hakkında bu makalemizde sizi bilgilendireceğim. Siz isterseniz diğerlerini de bu ekrandan detaylı olarak inceleye bilirsiniz. Ortam ekranında yazmış olduğunuz yazılımların çalışması için gerekli bir takım değişkenler varsa ,işte onları bu ekrandan tanımlayarak, bütün kullanıcılarda otomatik olarak tanımlanmasını sağlaya bilirsiniz.

5.-Yukarıdaki ekranda  Ortak isimiden görünen tab çok hoş bir takım kolaylıkları barındırmaktadır. Öğe düzeyi hedefleme kımına çek koyarak Hedefleme düğmesine basıyoruz.

6.-Aşağıdaki ekrandan yapmak istediğimiz ayarın hangi kullanıcılara veya bilgisayarlara uygulanacağı kuralını yazıyoruz.

7.- Örneğimizde tanımlamış olduğumuz değişkenin sadece Windows 7 64 Bit  Enterprise sürümlere uygulanmasını istiyoruz.

8.-Aşağıdaki örneğimizde ise Yerel Kullanıcılar ve Gruplar kısmından domaine dahil tüm kullanıcılarımızın Bilgisayarındaki Yerel kullanıcılar ve Grup kısmına Sorogren isminde bir kullanıcı ekliyeceğiz.

9.-Bu ekranda kullanıcının sorunsuz olarak oluştuğunu görüyoruz.

10.-Bu örneğimizde ise Aygıtlar kısmından  tüm kullanıcılarımızın bağlandığı bilgisayarlarda Com1 portunu pasif yapacağız.

11.- Bu ekranda Com1 portunun sorunsuz olarak kullanım dışı yapılmış olduğunu görüyoruz.

12.-Aşağıdaki ekranda Klasör seçenekleri kısmından gizli dosyaları ve klasörleri göster gibi bir kaç ayarı aktif ediyorum

13.-  Göründüğü üzere işaretlemiş olduğumuz tüm ayarlar kullanıcı bilgisayarına uygulanmış

14.-Aşağıdaki örneğimizde Sürücü Eşlemeleri kısmından bütün kullanıcılarda H sürücüsü adında konumu  \\w2008r2bos\Dosyalar olan bir sürücü oluşturuyoruz.

15.-Göründüğü üzere Sürücü sorunsuz bir şekilde oluştu.
16.- Aşağıdaki örneğimizde Klasörler Kısmından bütün bilgisayarlar da C:\Boğaçhan adında bir klasör oluşmasını ayarlıyorum.

17.- Göründüğü üzere Klasör sorunsuz bir şekilde oluştu.

18.-Aşağıdaki örneğimizde Kısayollar Kısmından bütün bilgisayarların masaüstlerinde Web sitemiz adında bir kısa yol oluşturuyoruz. Bu bir URL olacağı gibi bir proğram kısa yoluda olabilmektedir.

19.-
Göründüğü üzere Web Sitemiz kısayolu sorunsuz bir şekilde oluştu.

20.-Aşağıdaki örneğimizde Internet Ayarları  Kısmından bütün bilgisayarlarımızın IE ayarlarında İmzasız ActiveX denetimlerini karşıdan yükleme yi bize sormasını isteyecek şekilde ayarlıyoruz.

21.-Göründüğü üzere istemiş olduğumuz ayar tüm kullanıcılarımızın IE lerine uygulanmış.

22.- Windows 2008 R2  Grup İlkeleri Tercihler (Group Policy Preferences) kısmında ayarlarımızı yaptıktan sonra clientlara uygulanması için 60-120 dk arasından bir süre beklememek için Gpupdate /force komudunu girdik.

admin

Website:


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2011%2F07%2F02%2Fwindows-2008-r2-xvi-grup-ilkeleri-tercihler-group-policy-preferences%2F">logged in</a> to post a comment