Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Microsoft Lisanslaması Üzerine

Microsoft Lisanslaması Üzerine

Uzun yılllardır Microsoft ürünleri kullanan biri olarak artık bu lisanslama şekli ve fiyatlandırması için birşeyler yazmaz isem içim rahat etmiyecek.Microsoft firmasının Standart paket üzerine Premium veya Enterprise lisans alma saçmalığını getirdiğinden beri microsoft ürün kullanmamak için elimden geleni yapıyorum.Bu sabah da donanımını ve yazılımları yenilemek isteyen bir firmam için SBS 2011 teklifi aldım oda ne 15 kullanıcılı bir yer için SBS Lisansasına  ödememiz gereken rakam toplamda  4.500$ geçiyor. Bunun daha 15 Adet Windows 7 si , 15 adette Office 2010’u ve 15 adet Antivirüs yazılımı var. Kısacası 15 kullanıcılı bir firmanın toplam yazılım mailiyeti nerede ise 10.000$ buna kullanılacak olan sektöre özel uygulama rakamlarını eklemek bile istemiyorum haydi sıfırı böyle niye senin eski ürününden yeni ürününe geçerken bir kolaylık sağlamıyorsun,yalandan değil ama gerçek bir indirimden bahsediyorum.NT zamanındaki Lisans yükseltmede %50 lere varan ücret kolaylığının şimdi kiralama veya yazılım güvencesi ile tekrar geldiği idda edilsede bu da koca bir balon gibi geliyor bana  :-).Bu arada belirtmeden geçemiyecek 15 kullanıcılı bir yerin toplam donanım yatırımı server dahil 5.000$  geçmiyor.

Windows 2003 Serverlar ve Windows Xp ler le gittiği yere kadar gidecem ondan sonrası allah kerim microsoft hale çok fazla Windows Xp ve Windows Server 2003 kullanıcısı olduğunu gördüğü için olsa gerek IE 9.0, Live MSN vb. gibi uygulamaları malesef sadece yeni ürünlerde kullanıla bilir kılıyor.

Siz değerli meslekdaşlarımın bu konularda neler düşündüğü öğrenmek isterim.Bu rakamlar bir banamı garip geliyor yoksa cidden bir gariplik var mı ?

admin

Website:


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2011%2F03%2F31%2Fmicrosoft-lisanslamasi-uzerine%2F">logged in</a> to post a comment