Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Windows Small Business Server 2011

Windows Small Business Server 2011

75 Kullanıcı destekleyebilen, küçük işletmeler için uygun bir tasarıma ve fiyata sahip olan Windows® Small Business Server 2011 Standard , küçük işletmelerin üretken ve rekabetçi olmak için ihtiyaç duyduğu özellikleri içeren ideal bir ilk kullanıcı sunucu çözümüdür. Windows SBS 2011 Standard , uygun fiyatlı, yüksek performanslı, kapsamlı bir çözüm ile kuruluş sınıfı sunucu teknolojisi sunar.
Şirketlerinde doğrudan e-posta ve işbirliği araçları kullanmak isteyen küçük işletmeler için de mükemmel bir çözümdür.
Windows SBS 2011 Standard’daki yeni ve gelişmiş özellikler
Windows SBS 2008 ile sunulan kullanımı kolay sunucu yönetimi araçları Windows SBS 2011 Standard ‘da da yer alır. Windows SBS kullanıcılarının yakından tanıdığı aynı temel özellikleri sunar. Ancak Windows SBS 2011 Standard , küçük işletmeler için veri
yedeklemeyi, işbirliği yapmayı ve bilgi paylaşmayı kolaylaştıran çeşitli yeni ve güncelleştirilmiş özellikleri de sunar. Windows SBS 2011 Standard ‘daki temel özellikler küçük işletmelerin şunları yapmasını sağlar:
Merkezi bir konumdan belge paylaşma
  • Dosyalar yanlışlıkla kaybedildiğinde dosyaları otomatik yedekleme ile kurtarma
  • İşyerinden ve uzak konumlardan iş bilgilerini düzenleme ve erişim sağlama
  • Uyumlu iş yazılımlarını ve uygulamalarını çalıştırma
Aşağıdaki bölümler Windows SBS 2011 Standard ‘da yer alan ürün güncelleştirmeleri ve yeni ve gelişmiş özellikler hakkında kısa açıklamalar sunar.
Windows Server 2008 R2 Standard
Windows SBS 2011 Standard , bugüne kadarki en sağlam Windows Server işletim sistemi olan Windows Server® 2008 R2 Standard temel alınarak geliştirilmiştir. Windows Server 2008 R2 Standard, sunucu altyapınızın güvenilirliğini ve esnekliğini geliştirecek şekilde  tasarlanmıştır. Ayrıca maliyetleri ve sunucunuzu yönetirken harcadığınız zamanı azaltacak şekilde tasarlanmıştır. Gelişmiş güvenlik
özellikleri verilerinizin ve iç ağınızın korunmasına yardım eder.
Windows Server 2008 R2 Standard hakkında daha fazla bilgi için bkz. Windows Server 2008 R2 web sitesi (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=192670).
Exchange Server 2010 Standard SP1
Microsoft® Exchange Server 2010 Standard Service Pack 1 (SP1), yönetiminizi basitleştiren, iletişimlerinizi koruyan ve kullanıcılar için daha gelişmiş çalışma esnekliği sağlayan özellikler sunarak daha yüksek düzeylerde güvenilirlik ve performans elde etmenize yardım eder. Yeni dağıtım ve depolama seçenekleri, gelişmiş Gelen Kutusu yönetim özellikleri, yerleşik e-posta arşivleme özelliği sunan Exchange
Server 2010 SP1 maliyetlerinizi azaltmanıza yardım eder.
Exchange Server 2010 SP1 hakkında daha fazla bilgi için bkz. Microsoft Exchange web sitesi (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=207296).
Microsoft SharePoint Foundation 2010
SharePoint® Foundation 2010, yönetimi kolay ve önceki Windows SharePoint Services sürümlerinden daha güvenli olan web tabanlı işbirliği platformu sunar. SharePoint Foundation 2010 ile kullanıcılar belgelere ve bilgilere hızla erişebilir ve bunları paylaşabilir.
Windows SBS 2011 Standard , sağlam ve önceden yapılandırmış bir şirket içi web sitesi sunmak için SharePoint Foundation 2010’un gücünden yararlanıyor. İç web sitesini özelleştirebilir, yeni web siteleri oluşturabilir ve iş gereksinimlerinizi karşılamak için kaynaklar paylaşabilirsiniz.
SharePoint Foundation 2010 hakkında daha fazla bilgi için bkz. SharePoint Foundation 2010 web sitesi (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=207295).
Microsoft SQL Server 2008 R2 Express
SQL Server® 2008 R2 Express zengin özellikler, veri koruması, katıştırılmış uygulamalar, basit web siteleri ve diğer uygulamalar için performans ve yerel veri depoları sunan güçlü ve güvenilir bir veri yönetim sistemidir. Windows SBS 2011 Standard ‘da, SQL Server 2008 R2 Express şirket içi web sitesi ve SharePoint Foundation 2010 kullanarak oluşturduğunuz diğer web siteleri için veri yönetim sistemi sunar.
SQL Server 2008 R2 Express hakkında daha fazla bilgi için bkz. SQL Server 2008 web sitesi (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=207298).
WSUS 3.0 SP2
Windows Server Update Services 3.0 (WSUS 3.0) Service Pack 2 (SP2), ağ yöneticilerinin Windows ve Windows Server işletim sistemlerini çalıştıran bilgisayarlar için Microsoft Update ile yayımlanan ürün güncelleştirmelerini dağıtmalarını sağlar. Windows SBS 2011 Standard , sunuculara ve ağdaki diğer bilgisayarlara yazılım güncelleştirmeleri dağıtmak için WSUS 3.0 SP2’yi kullanır.
WSUS 3.0 SP2 kullanıcıların talepleri doğrultusunda oluşturulmuş aşağıdaki yönetim, kararlılık ve performans geliştirmelerini sunar:
  • Windows Server 2008 R2 desteği
  • Windows Server 2008 R2’deki bir özellik olan BranchCache™ için destek
  • Windows 7 işletimi sistemini çalıştıran bilgisayarlar için destek
Mevcut ortamlar için gelişmiş entegrasyon ve dağıtım
Mevcut bir sunucuyu yükseltmenin göz korkutan bir iş olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle, Microsoft sunucu geçiş deneyimini geliştirmek için önemli yatırımlar yapmıştır. Önemli geliştirmeler arasında şunlar yer alır:
  • Geçiş İşlemine Hazırlama Aracı, Windows Small  Business Server 2011 Standard kurulum sürecine tümleşik hale gelmiştir
    Windows Small Business Server 2011 Standard Kurulumu geçiş için kaynak sunucuyu hazırlayıp hazırlamadığınızı denetler. Hazırlamadıysanız, Kurulum kaynak sunucuda Geçiş İşlemine Hazırlama Aracı’nı çalıştırmanızı ister.
  • Windows Small Business Server işletim sistemi  çalıştıran bir bilgisayarı Windows Small Business Server 2011’e geçirmek  için kılavuz
    Microsoft, geçiş kılavuzları yazmak ve test etmek için ürün geliştirme süreci boyunca iş ortaklarıyla birlikte çalışmıştır. Kullanıcılar, beta testleri sırasında geçiş süreci hakkında önemli geri bildirimler sağlamıştır. Aşağıdaki üç kılavuz geçiş süreci için size yardım edebilir:
Uzaktan Web Erişimi
Uzaktan Web Erişimi, Windows SBS 2011 Standard ağında depolanan kaynaklara yerel ve uzaktan erişim
sağlayan güvenli web sitesi girişidir. Uzaktan Web Erişimi’ne ofisten veya herhangi bir uzak konumdan Internet bağlantısı olan bir bilgisayarla
erişebilirsiniz. Uzaktan Web Erişimi, Windows SBS 2003’te yayımlanan bir özellik olan Uzak Web Çalışma Alanı’nın yerine sunulmuştur.
Uzaktan Web Erişimi hakkında daha fazla bilgi için Windows SBS 2011 Standard Teknik Kitaplığı’nda Uzaktan Web Erişimi konusunu inceleyin (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=207301).
Yeniden tasarlanmış iç web sitesi (http://Companyweb)
Windows SBS 2011 Standard , merkezi bir konumdan belgeler, fotoğraflar ve yaklaşan etkinlikler gibi bilgiler paylaşabileceğiniz önceden yapılandırılmış bir iç web sitesi sunar. Varsayılan olarak, web sitesinin adı “Companyweb”dir, ancak bunu istediğiniz adla değiştirebilirsiniz. Windows SBS 2008 sürümlerinde, iç web sitesi Windows SharePoint Services 3.0 ile oluşturulmuştu.Windows SBS 2011 Standard iç web sitesini Microsoft SharePoint Foundation 2010 ile oluşturuyor.
Kuruluşlarınızın Internet etki alanı adı için otomatik yönetim
Windows SBS 2011 Standard , küçük işletmeniz için Internet’te varlık oluşturmanızı sağlayan kullanımı kolay bir Internet Adresi Yönetimi Sihirbazı sunar. Sihirbaz, şirket e-postası ve Uzaktan Web Erişimi gibi sunucunuz için önemli özellikler de sağlar. Bir etki alanı adınız yoksa, sihirbaz, bu servisleri sunmak için Windows SBS 2011 Standard ile iş ortaklığı yapan bir çok etki alanı sağlayıcısının aranıp bulunmasını kolaylaştırır. Zaten bir etki alanı adınız varsa, sihirbaz bu adı sizin için yapılandırabilir.
Windows SBS 2011 Konsolu’nda Internet adresinizi kurun görevini çalıştırdığınızda, etki alanı adınızı otomatik olarak sunucunun yönetmesini seçebilirsiniz. Bu seçeneği belirlediğinizde, sunucu etki alanınızın durumunu izleyip yönetir ve bir sorun varsa sizi uyarır.
Windows Small Business Server 2011’de kullanılabilen isteğe bağlı yazılımlar
Windows Small Business Server 2011 Premium Eklentisi
Windows Small Business Server 2011 Premium Eklentisi, Windows SBS 2011 kullanan bir ağda küçük işletmelere ek sunucular dağıtabilmeleri için esnek ve ekonomik bir çözüm sunar. Windows SBS 2011 Premium Eklentisi, SQL Server işletim sistemini, rol tabanlı sunucu dağıtımlarını (yedek etki alanı denetleyicileri gibi) ve Hyper-V™ ortamında çalışan sanal sunucuları temel alan iş kolu (LOB) uygulamalarını çalıştırmak için bir platform sağlar. Windows SBS 2011 Premium Eklentisi’nde şunlar yer alır:
  • Windows Server 2008 R2 Standard:
    Windows Small Business Server 2011 Premium Eklentisi’nde Windows SBS 2011 Standard ağınızda başka bir sunucuyu dağıtmanızı sağlayan ek bir Windows Server 2008 R2 Standard lisansı yer alır.
  • Microsoft SQL Server 2008 R2 Standard Edition: SQL Server 2008 R2 Standard, işletmelerin elindeki bilgileri daha etkili değerlendirmesine yardım eden çeşitli geliştirmeler ile yönetim, geliştirme, iş zekası ve veri depolamaya ilişkin gelişmiş özellikler sunuyor.
    SQL Server 2008 R2 Standard Edition hakkında daha fazla bilgi için bkz. SQL Server 2008 R2 web sitesi
    (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=207299).
Microsoft Windows SBS 2011 BPA
Microsoft Windows SBS 2011 En İyi Uygulamalar Çözümleyicisi (BPA), Microsoft Baseline Configuration Analyzer (MBCA) teknolojisi temel alınarak geliştirilen ücretsiz bir tanılama aracıdır. Windows SBS 2011 BPA, Windows SBS 2011 çalıştıran bilgisayarı tarar ve mevcut sunucu ayarlarıyla önceden belirlenmiş en iyi uygulama önerilerini karşılaştırır.
Windows SBS 2011 BPA aşağıdaki görevleri yerine getirir:
  • Windows Small Business Server 2011 çalıştıran bilgisayar hakkında bilgi toplar
  • Sunucu ayarlarının Microsoft tarafından önerilen en iyi uygulamalarla uyumlu olup olmadığını belirler
  • Tarama sonuçlarına ilişkin bir rapor hazırlayarak en iyi uygulama önerilerinden farklı olan özellikleri tanımlar
  • Sunucuda sorunlara neden olabilecek koşulları tanımlar
  • Potansiyel sorunlara çözüm önerileri sunar
Küçük işletme ağınızın
performansını korumaya yardım etmek için, sunucunuzu yükledikten sonra rutin olarak BPA taraması uygulamanız önerilir. Windows SBS 2011 BPA’yı Microsoft Yükleme Merkezi‘nden edinebilirsiniz (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=206767).
Windows SBS 2011 BPA hakkında daha fazla bilgi için bkz. Using the Microsoft Windows Small Business Server 2011 Standard Best
Practices Analyzer
(http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=207300).
Windows SBS 2011 Standard’da kullanılmayan
özellikler
  • Office Live ile tümleştirme
  • Forefront™ Security for Exchange Server, deneme sürümü
  • Sunucu için Windows Live® OneCare™, deneme sürümü
  • Windows Vista® için Windows SBS Masaüstü Bağlantıları aracı

admin

Website:


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2011%2F03%2F30%2Fwindows-small-business-server-2011%2F">logged in</a> to post a comment