Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Labris — 7 — Labris Raporlama

Labris — 7 — Labris Raporlama

Labris merkezi yetkilendirme ekranından düzenli raporlar hazırlamış ve mail adresimize gelmesini istemişsek, istediğimiz sıklıkta aşağıda göründüğü gibi mailler atılmakta ve içlerindeki linkler tıklandığında, istemiş olduğumuz rapor incelenebilmektedir.

Linklerden birini tıkladığınızda, aşağıdaki ekran açılmakta ve “Bu Web sitesine devam et (Önerilmez).” seçilmelidir.

Labris yetkilendirme servisi ekranı açılmakta ve bizden kullanıcı adı ve şifremizi girmemiz istenmektedir.

Kullanıcı adı ve şifre doğru girildiğinde, aşağıdaki ana ekran açılmaktadır. Bu ekran, kaynakların kullanımı ve cihaz üzerinde gerçekleşen işlemlerin gösterildiği özet bir ekran niteliğindedir.

 Sol taraftaki “Arabirim istatistikleri” tıklanarak, o anda ki bütün interfacelerin üzerinden geçen trafik yoğunlukları izlene bilmektedir.

Sol taraftaki menüden “Son Raporlar” seçildiğinde, geçmişe dönük olarak istemiş olduğumuz tüm raporlar görülmekte;istenildiği taktirde bir tık ile tekrar incelenebilmektedir.

Sol tarafaki menüde ” Düzenli Rapor Emirleri” tıklandığında ise daha önceden oluşturmuş olduğumuz raporların detayları görülmekte ve istenildiği taktirde bu raporlar silinebilmektedir.

Sistem Bilgisi ve Web Erişimleri başlığı altındaki raporlardan birini tıklayıp, kriterleri girip, istediğimiz raporların istediğimiz sıklıkda alınmasını sağlayabiliyoruz. Biz örneğimizde Kullanım özetini seçtik, eğer tek rapor almak istiyorsak ekranın sağ tarafındaki “Tek rapor” başlığı altındaki bilgileri giriyoruz. Yok sürekli bu formatta rapor almak istiyorsak, sol taraftaki “zamanlanmış rapor isteği kısmını dolduruyoruz. Tek seferlik raporda, rapor ismi ve rapor başlangıç ile bitiş tarih alanlarını girmek zorunlu tutulmuş ona dikkat ediyoruz ve rapor isteği gönder düğmesine bastığımızda mail seçildi ise maile ekrana istenmiş ise ekrana raporu alıyoruz. Zamanlanmış raporda ise rapor adı zorunlu alan, onun haricinde istediğiniz kriterleri değiştire biliyorsunuz

Aşağıda örnek bir rapor çıktısı bulunmaktadır. Rapor ekrana alındıktan sonra da belirli filtrelere tabi tutulabilir.  Mesela sadece engellenmiş sayfalara bakmak istemiş, şu ip li kullanıcılar listede kalsın gibi bunun yanında raporu isterseniz,  XLS veya PDF formatında dışarı verebilirsiniz.

admin

Website:


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2011%2F02%2F21%2Flabris7labris-raporlama%2F">logged in</a> to post a comment