Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Spiceworks nedir nasıl kullanılır ?

Spiceworks nedir nasıl kullanılır ?

 

Spiceworks nedir sorusuna verilebilecek en uygun cevap, Ücretsiz Ağ Yönetimi olacaktır. Sizlerle aşağıda bir iki resim paylaşacağım ve bu resimler üzerinden detaylı bir şekilde spiceworks’u tanımaya başlayacağız.

1- Bu ekran birçok şeyi açıklıyor zaten. Bu görüntüleri aldığımda neredeyse sistemde kullanılmakta olan cihazların yarısı bulunmuştu ama siz her şeyi ama her şeyi görmek istiyorum diyorsanız, Spiceworks kurulumundan sonra merkez ve bölgelerinize ait IP aralıklarının hepsini eksiksiz girin ve spiceworks yüklü makinenizdeki gateway veya statik routelarınızı kontrol edin. İlk aramada bütün cihazlarınızı bulamayabilir, netwokteki yoğunluk, cihazların kapalı veya ulaşılamaz olması gibi nedenlerden dolayı hemen istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz; panik yapmayın, tarama işini daha sık yapması için tarama ayarlarında gerekli ayarlamaları yapın. O zaman aygıtlarınız eksiksiz bulunacaktır ama bulunan her cihazdan her şeyi (İşletim sistemi,Disk Durumu vb.) alabileceğinizi düşünmeyin. Eğer her şey eksiksiz olsun istiyorsanız, taramaya başlamadan önce Domain ortamındaki windows yüklü bilgisayarlar için yetkili bir kullanıcı sonra linux yüklü bilgisayarlar için yetkili bir kullanıcı ile SSH bağlantı için gerekli ayarları yapmış olmanız gerekiyor.  Kendiniz marka veya modele göre de özel gruplar oluşturabilirsiniz. Tarama bittikten sonra girmiş olduğunuz kurala uygun olan cihazlar, istemiş olduğunuz gruplar artında görünecektir. Benim örneğimde IP Telefonlar, Fotokopiler veya ADSL modemler buna örnek olabilir. 

2- Spiceworks kurulumundan sonra yüklüyeceğiniz bileşenler ile bir takım bilgileri zahmetsizce alabiliyorsunuz. Örneğin License Manager eklentisini yüklediğimizde  Microsoft Ürünlerinin kullanım adetlerini görebilir hatta bu ekrana elinizdeki mevcut lisans sayılarını girerek eksik veya fazla olan lisanslarınızı takip edebilirsiniz.

3-Spiceworks kurulumu ile bazı antivirüs yazılımlarının adedini,update durumlarını veya sisteminizde kaç adet antivirüs yüklü olmayan pc olduğunu takip edebilirsiniz. 

4-Aşağıdaki ekran ile sistemlerinizde olan olayları, anlık olarak takip edebiliyorsunuz.

5- Yine sevdiğim eklentilerden biri olan DiskViewer eklentisi ile belirlemiş olduğunuz bir gruptaki cihazların disk kullanım oranları hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz.Ben özellikle serverlar şeklinde bir grup oluşturdum ve server disklerinin kullanım oranlarını bu şekilde takip ediyorum hatta eğer diskte %25 den daha az boş alan kaldımı bunu bana bildir diyorum.

admin

Website:

2 comments

meyer

Şu anda birkaç rfid cihaz için yazılım hazırlıyorduk ve bu cihazları networkteki iplerini araştırmak için program arıyorduk ve bu yazılımı buldum sayenizde gerçekten teşekkürler. sadece rfid cihazlar için degil bütün sistem için kullanılabilecek güzel ve ücretsiz bir yazılım..

Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Selcuk Turan

Merhaba ben bisi merak ediyorum programı kullanmadan once siz kullanan arkadaslara sormak istedim
program local de internet baglantısı olmadan calısa biliyormu ? eger calısamıyorsa güvenlik acıgı tehtidi olusturabilir ? arka planda baska bir hesaba bilgi gonderimi yapabilir.
Bu konu ile ilgili bilginiz varsa ve benimlede paylasırsanız sevinirim.


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2010%2F12%2F10%2Fspicework-nedir-nasil-kullanilir%2F">logged in</a> to post a comment