Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

SBS 2008 deki yenilikler

SBS 2008 deki yenilikler

SBS 2008 ile gelen değişiklikler:

1. ISA server SBS 2008 Paketlerinden çıkarılmış.

2. Yine İki Paket olarak çıkıyor ve isimleri Windows Small Business Server 2008 Standart ve Windows Small Business Server 2008 Premium.

3. Standart Sürümü tek bir Donanım üzerine kurulması gerekirken, Premium sürümü iki ayrı donanım üzerinde hizmetlerin bazılarını paylaştırabiliyor.

4. Yukarıdaki resimde görüleceği üzere Windows Share Point Services 3.0, Windows Server Update Services 3.0, Forefront for Exchange yeni SBS paketi ile birlikte geliyor.

5. Windows Live OneCare for Server ve Integration with office Live Small Business ürünlerinin ise sadece 120 günlük DEMO kurulumları için de geliyor. İstenirse 120 gün dolmadan bu ürünlerin ücreti ödenmek sureti ile FULL sürüm olarak kullanıla biliniyor.

6.  Windows Small Business Server 2003 den manual migrate söz konusu değil, katılımsız kurulum dosyası oluşturmanız gerekiyor.Bu işlemi SBSAfg ile yapıyoruz. Katılımsız kurulum dosyamızın adı ise sbsanswerfile.xml

7. En güzel özelliklerinden biri, eğer clientlarınız da Windows Vista yüklü ise hatta şöyle bir senaryo yapalım yeni bir müşteriniz var
Workgroup ortamında 10 Adet windows Vista ile çalışıyor bu müşteriniz sizden Exchange, SQL kullanmak istediğini söylüyor sizde SBS 2008 kurmayı öneriyorsunuz; müşteri kabul ediyor.Müşteriye bir adet SBS 2008 Server yükleyeceğiniz sistem gereksinimleri karşılayacak servera alıp SBS 2008 kurulumunu yapıyoruz.
Bu gibi durumlarda en büyük sıkıntı, kullanıcı makinelerini domaine join etmek ve eski Profillerini yeni profillere taşıma işlemdi idi. SBS 2008 de buna güzel bir çözüm bulmuşlar SBS 2008 kurulduktan ve tüm ayarları yapıldıktan sonra Client bilgisayarda IE açıyoruz ve adres satırına “http://connect/windowsVista.aspx” yazıp enter basıyoruz, karşımıza çıkan sayfaya AD üzerinde tanımlanmış olan kullanıcı adı ve şifremizi girdiğimizde bilgisayarımız domaine dahil ediliyor ve eski profilimizdeki her şey yeni profilimize taşınmış oluyor.Şu anda SBS 2008 daha piyasaya sürülmedi belki de Piyasa sürülen sürümünde Windows Xp Clientlarda bu nimetlerden yararlanıyor olabilir ne dersiniz !!!

8. Başka güzel bir özellik ise Remote Web Work Space özelliği. Bu özellik ise örneğin şirket dışından mailinize (OWA), Share Pointteki kayıtlı olan dokümanlarınıza hatta hatta direk masa üstünüze ulaşmak istiyorsanız, Remote Web Work Space  tam size göre diyebilirim.

 

   

Yapmanız gereken tek şey, internete açık olan bir pc den yukarıdaki adrese girmek.(Domain adını kendi sisteminize göre girerek tabiî ki :–))

9.SBS 2008 ile gelen bir özellik, eğer Premium paketi aldınız ise ikinci server üzerinde terminal Servislerini çalıştıra biliyorsunuz.

10. Tüm FSMO rolleri tek sunucu üzerinde olmak zorunda.

11. Child Domain ekleyemiyorsunuz

12. Domainler arası Trustlar oluşturamıyorsunuz

13. 75 Kullanıcı veya Aygıt ile sınırlısınız.

14. SBS üzerinde Tek NIC kullana biliyorsunuz.

15. SBS kurulumun hepsi C sürücüsüne yapılmakta ve Disk üzerinde yaklaşık 60 GB yer tutmaktadır.Yüklemeden sonra Exchange DB sini,SharePoint DB sini WSUS dosyalarını veya Kullanıcı dosyalarını bir sihirbaz sayesinde çok kolay başka bir diske taşıya biliyorsunuz.

16. SBS 2008 ile gelen yeni bir özellik ise İkinci serverı ADC yapabilmemizdir.

SBS Sistem Gereksinimleri :

Small Business Server (applies to Standard and Premium editions):

Processor:
Recommended: 2 GHz or faster
Memory:
Minimum: 4 GB RAM
Maximum: 32 GB
Available Disk Space:
Minimum: 60 GB
Fax Modem:
Fax Services require fax modem

Additional Server (applies to Premium edition only):

Processor:
Recommended: 2 GHz (x86 and x64 processors)
Memory:
Recommended: 2 GB RAM
Maximum 32GB (x64) or 4GB (x86)
Available Disk Space:
Minimum: 10 GB
Recommended: 40 GB

admin

Website:


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2010%2F11%2F22%2Fsbs-2008-deki-yenilikler%2F">logged in</a> to post a comment