Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Nlite ile Windowd Xp CD mize Sp3 gömme.

Nlite ile Windowd Xp CD mize Sp3 gömme.

NLite Programını Yüklüyoruz. 


Nlite Programı kurulduktan sonra Finish butonuna bastığımızda karşımıza aşağıdaki şekilde bir ekran gelecek.
Yukarda pencerede gördüğümüz gibi language bölümünden bize uygun dil seçeneğini seçip kısa bir süre bekliyoruz ve bundan sonra yapacağımız bütün işlemler Türkçe olarak devam ediyor.Nlite programını simge durumunda küçülterek ilk işlemlerimi yapalım.

Öncelikle elimde bulunan Windows XP CD mizi CD-ROM sürücümüze yerleştirelim. Daha sonra masaüstüne “XPCD” adında bir directory ( Dizin ) oluşturalım. CD-ROM’a yerleştirdiğimiz CD’mizin içeriğini ctrl+a seçeneğini kullanarak kopyalayalım daha sonra masa üstünde bulunan XPCD isimli directory içerisine yapıştıralım. Bu işlem CD-ROM sürücünüzün okuma ve sisteminize bağlı aygıtların performansına göre 10 ila 30 dakika sürebilir.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz XP CD’sini masa üstünde oluşturacağımız dizine kopyalarken dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta ise C: sürücünüzün boş disk kapasitesi olarak en az 2 GB boş alana ihtiyaç duymasıdır. Eğer yeterli disk alanınız yoksa ya farklı bir sürücü üzerinde işlem yapmanızı veya ana dizininiz üzerinde yeterli boş alanı oluşturmanız gerekmektedir.Katılımsız XP CD’mizi oluşturmak için gerekli dosyaları kopyaladıktan sonra artık nlite ile devam ediyoruz.

Göz at butonuna tıkladıktan sonra karşımıza XP CD’mizi kopyaladığımız dizinin nerede olduğunu soran bir prompt gelecek. Bu prompt üzerinden Windows yükle dosyalarını kaydettiğiniz klasör/dizini işaretleyerek “Tamam” butonuna tıklayınız.“Tamam” butonuna tıkladıktan sonra tarama işlemi yapacak bu bir miktar zaman alabilir. Daha sonra ise aşağıdakine benzer şekilde bilgi alacaksınız.

Yukarıdaki pencerede kopyaladığımız CD içeriğinin Windows XP Home Edition olduğunu ve hiç service pack entegre edilmediğini görüyoruz ve şimdi devam ediyoruz.
Yukarda ki ekranda ise eğer siz ilk defa nlite kullanıyorsanız. Oturum bilgileri hakkında bilgileri göremezsiniz. Peki soracak olursanız bu son oturum bilgileri nelerdir. Nlite ile daha önce oluşturmuş olduğunuz ayarları bir ini dosyasına yazar. Daha sonra tekrar CD üzerinde bir değişiklik yapmak istediğinizde ise daha önce oluşturmuş olduğunuz ini dosyasından bilgileri okuyarak yapacağı işlemleri tekrar yükler. Biz şimdi “Son Oturumu” seçerek devam ediyoruz.
Yukarıda ekranda ise görev seçimlerini görüyoruz. Kopyalamış olduğumuz XP CD’si ilk versiyon olduğu için service pack eklemeside yapacağız.
Servis Paketi Entegre edi sadece seçelim.
Yukarıdaki pencerede XP CD’mize Serive Pack 3 entegre ediyoruz. Burada bir hatırlatma yapalım eğer CD’miz ilk çıkan service packsiz bir versiyon ise SP1 ve Sp yi entegre etmeye gerek yoktur. Çünkü SP3 içerisinde aynı zamanda SP1 ve SP2 yi barındırır.

Service Pack 3 Paketini şetçikten sonra bu dosyalar mevcut XP kurulum CD mizin içerisine otomatik olarak açılacaktır. Yaklaşık 15 dakika sürebilir.

işte bu kadar.

admin

Website:


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2010%2F11%2F22%2Fnlite-ile-windowd-xp-cd-mize-sp3-gomme%2F">logged in</a> to post a comment