Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Labris — 8 — Labrisin bana göre eksik yanları

Labris — 8 — Labrisin bana göre eksik yanları

1-Mail kısmında istediğiniz uzantıları blokluyor ama bu uzantıları Konsoldan giremiyorsunuz siz dosyayi yolluyorsunuz, onlar import islemini yapiyor. Web Filtrelemede bu özellik var. Mailde de kesinlikle olmalı.

2-Antivirüsü konusunda her hangi bir sorun yasamadim ama imza dosyasının güncelleme tarihini yine konsoldan takip edemiyorsunuz. Test etmis oldugum farkli firmaların bir iki cihazinda güncelleme sorunlari gördügüm için, belirli zamanlarda bunu takip edebilmeliyim diye düsünüyorum.

3-Gerek Mail gerekse Web filter tarafında White Liste ve Black Liste Import/Export yine konsoldan yapılamıyor.

4-SPAM ayarlarında bir ismi hem beyaz hem de siyah listeye girebiliyorsunuz, her hangi bir uyarı yok. Kaldıki aynı alan adını her iki listeye de birden fazla kere de girebiliyorsunuz. En azından konsol kısmında girilen alan adlarını, baş harfe göre sıralasa. Burada mükerrer kayıt girişi anında görüleceği için bir nebzede olsa bu sıkıntının önüne geçilmiş olunur.  

5-Labris üzerinde kuyrukta olan mailleri, konsoldan göremiyorsunuz.

6-SPAM öğrenmesi için kullanıcılara, tanımlanması gereken IMAP hesabı, bir şekilde otomatikleştirilmeli.

7-Birçok cihaz, SMTP trafiğinin üzerinden geçmesini imza eklemek için kullanırken, Labrisde böyle bir özellik yok. Hazır Active Directory ile birlikte çalışabiliyorken, mail üzerine standart ya da değişkenler kullanılarak, güzel imzalar eklenebilir diye düşünüyorum.

Gelelim en önemli konuya, konsoldan yapılamayanlar nereden yapiliyor… CL Metin konsolu arabirimden Labris cihazınıza SSH erişimi yapılarak, kullanıcı adı ve şifreyi giriyoruz. Daha sonra  “help” yazdiginizda kullanabileceginiz komutlar karşımıza çıkıyor. Bir kaç örnek vermek gerekir ise “dbstatus” komutu ile Antivirüs ile ilgili çiktiyi alabiliyorsunuz, “MailQ” komudu ile kuyruğu görebiliyorsunuz ve  TeachAll ile de tanimlamis oldugunuz IMAP hesabınıza taşımış olduğunuz SPAM mailleri hemen ögrenmesini sağlıyorsunuz. Eğer girmiş olduğunuz Beyaz / Kara listelerin, Taraması yapılmayacakların ve dosya uzantılarının yedeğini almak istiyorsanız, yine SSH ile bağlanıp “/opt/labris/etc/amavisd.conf”  dosyasının bir kopyasını  almanız yeterli olacaktır .

Yukarıda yazmış olduğum  maddeleri, Labris firmasına da bildirdim ve bu konularda madde açtırdım.

Bilginize…

admin

Website:


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="https://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=https%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2011%2F02%2F21%2Flabris8labrisineksikyanlari%2F">logged in</a> to post a comment