Bu yazımda sizlere Labris Sistem ayarları ekranını anlatmaya çalışacağım. Karşımıza çıkan ilk ekran, kullanıcı tanımlama ekranı. Ekranın alt kısmındaki ekle, kaldır ve düzenle düğmelerine basarak kolay bir şekilde kullanıcı ayarlarını yapıyoruz. Sağ taraftaki menüden cihazı kapatabiliyoruz veya yeniden başlatabiliyoruz.
Sistem –> “Ayar yedekleme” tıklandığında aşağıdaki ekran geliyor. Bu ekrandan yedek alabiliyoruz, geri yükleyebiliyoruz hatta cihazı fabri ayarlarına çekebiliyoruz.
Yapılandırma dosyalarının yedeğini almak istediğimizde, aşağıdaki gibi bir ekran açılıyor ; bizden yedeğin konulacağı konumu belirtmemizi istiyor ve kaydet düğmesine basılmasıyla yedekleme işlemi bitiyor.
Sistem –> “Kayıtlar” tıklandığında, aşağıdaki ekran açılmakta ve sol taraftaki konu başlıklarından biri tıklanarak, istenen geçmiş kayıtlar izlenebilmektedir.
Sistem–> “Konsol Erişim Ayarları” tıklandığında, aşağıdaki ekran ile karşılaşıyoruz. Bu ekranda Uzaktan konsol erişimini iptal et diyerek, cihaza uzaktan erişimi kapatabiliyoruz veya sadece istemiş olduğumuz Ip adreslerini ekleyerek sadece o Ip ye sahip olan kişilere uzaktan konsol erişimini verebiliyoruz. Eğer Ip ve Ağ Maskesi kısmına 0.0.0.0 girersek herkese dışardan erişim ve yönetim vermiş oluyoruz.
Sistem –> “Genel Ayarlar” kısmında ise cihaza bir isim atıyabiliyoruz, iç ağdan erişim için Ip atıyabiliyoruz veya sistem ile ilgili istemiş olduğumuz uyarılar yollanırken hangi mail adresinin kullanılacağını belirliye biliyoruz.
Sistem –> “Güvenilir Zaman Damgası” kısmında ise belirlemiş olduğumuz güne ait 5651 yasasına uygun olarak dosya oluştura biliyoruz.
İstediğimiz tarihi seçip kaydet dememiz dosyanın oluşması için yeterlidir. Labris bu dosyaları kendi üzerinde kayıt etmekte. İstenildiği taktirde kendi bilgisayarımıza da aşağıdaki gibi kaydedebilmekteyiz.