Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Labris — 4 — Antispam / Antivirüs Ayarları

Labris — 4 — Antispam / Antivirüs Ayarları

Bu yazımda Labris Antispam ve Antivirüs modülü hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Aşağıdaki ekranda girilen kriterlere uygun olarak SPAM damgası yemiş mailler listelenmektedir. Bu ekranda 3 seçenek bize sunulmaktadır.

1- Gönderen adresine göre SPAM damgası yemiş mailler
2- Alıcı adresine göre SPAM damgası yemiş mailler
3- Tarih ve Zamana göre SPAM damgası yemiş mailler

Elinizde yukarıdaki kriterlerden hangisi varsa onu girerek bu ekranda arama yapabilir ve mail yan tarafta listelendiğinde üzerine gelip sağ tuş yapıp, bu mail  SPAM değil seçeneğini seçerek, alıcısına gönderilebilirsiniz. Her günün sonunda bütün mail adreslerine “Digest Mail Özeti” adında bir mail gelmektedir. Bu mailde, bir gün önce size gelmeye çalışıp gelemeyen yani SPAM damgası yemiş olan mailler listelenmektedir. İstenildiği taktirde mail üzerindeki link tıklanarak, açılan sayfadan yanlışlıkla SPAM damgası yemiş olan veya Kara Listede olduğu için size maili gelmeyen bir müşterinizin mailini işaretleyip, o anda mailin mail kutunuza düşmesini sağlayabilirsiniz. 

 

 Aşağıdaki ekranda ise yine  3 seçenek bize sunulmaktadır.

1- Gönderen adresine göre gelen virüsleri görebiliyoruz.
2- Alıcı adresine göre gelen virüsleri görebiliyoruz.
3- Tarih ve Zamana göre gelen virüsleri görebiliyoruz.

  Aşağıdaki ekranda Antispam ve antivirüs ayarlarımızı yapıyoruz. Eğer birden fazla alan adı için mail hizmeti veriyorsak “ekle” düğmesine basıp, hepsini buraya girmemiz gerekiyor.

Antispam ile ilgili detay ayarları aşağıdaki ekrandan yapıyoruz. Hiç bir şekilde spam kontrolü yapılmasını istemediğiniz bir alıcınız var ise, gönderenin attığı mailin SPAM damgası yediğini bilmesini istiyorsanız veya SPAM damgası yemiş maillerin kullanıcılara ulaşmasını ama sadece konu kısmında ***SPAM*** veya sizin belirlemiş olduğunuz bir uyarı vermesini istiyorsanız, ilgili işlemleri bu ekrandan yapıyorsunuz. 

Aşağıdaki ekranda, içinde PORNO kelimesi geçen maillerin SPAM damgası yemesi için gerekli ayarlar gösterilmektedir.”Gelişmiş ayarlar” düğmesini tıklıyoruz, oradan “Lokal Kurallar” da Ekle yi tıklıyoruz. İstemediğimiz kelimenin başlıkta, mailin orta kısmında veya herhangi bir yerinde geçmemesi yeterli ise Full rule seçiyoruz. Kuralımıza anlaşılır bir isim veriyoruz.

Aşağıdaki ekranda ise “Giriş Türleri” kısmına, SPAM damgası yedirtecek olan kelimeyi girip, Büyük/Küçük harfe duyarlı olup olmayacağını  belirliyoruz.

Aşağıdaki ekranda ise 10 gibi yüksek bir skor girerek, hemen SPAM damgası yemesini sağlıyor  ve işlemimizi sonlandırıyoruz.

Aşağıdaki ekranda ise kendi Beyaz ve Kara listelerimizi belirliyoruz. Listelerin üzerindeki etkinleştirme kutularını işaretlemeyi de unutmuyoruz. Mevcut müşterileriniz ile mail alış verişinizde sıkıntı yaşamamak için kesinlikle beyaz listeye eklemenizi tavsiye ediyorum. Bu şekilde bu müşterileriniz kara listelere girmiş olsa bile trafiğinizde herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Sadece tek bir mail adresi gireceksek  adı.soyadı@firmaadi.com   şeklinde,o alan adına ait tüm mailler ile ilgili bir işlem yapacaksak da firmadi.com şeklinde girmemiz gerekiyor.

Bu ekranda da, virüs taraması yapılmayacak alıcıları  ve bir takım uyarı ayarlarını değiştire biliyoruz

admin

Website:


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="https://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=https%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2011%2F02%2F06%2Flabris-4-antispam-antivirus-ayarlari%2F">logged in</a> to post a comment