Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Neoi 588 Android Telefon

Neoi 588 Android Telefon

Aşağıda daha önce makalesini hazırladığım Neoi 588 telefonumun ekranı yaklaşık 1 sene içinde hassaslığını yitirdi ve yine üzerindeki android sürümü 2.3.5  olduğu için üzerine yeni hiç bir uygulama kurulamamaktadır.
Neoi Türkiyeye konuyu bildirdiğimde aşağıdaki maili cevap olarak döndüler ve maalesef telefon şu anda hiç bir boka yaramıyorum hala satışı olduğunu gördüm ve Google de neoi 588 aramalarında birinci sayfada çıktığımdan bu uyarıyı ekleme gereği duydum bu telefonu alacağınıza daha ucuz çil malı bir Androit almanızı tavsiye ederim nede olsa onlardaki en büyük sıkıntıda sürüm yenilemelerinin olmaması bilginize;

Not : Dün itibari ile telefon iyicene çileden çıktı gelen aramalara telefonu açamadığım için cevap veremiyordum telefonu masaya vurmam sonucunda on ekranın alt kısmı çatladı ama işin ilgici artık telefonun parmak ile kontrolü düzeldi gibi 🙂 Bu şekilde ikinci el satamayacağım için mecbur yaptıracam acaba yeni ekranı ne fiyatadır haydi bakalım 🙂

Uzun uğraşlar sonucu Neoi 588 ön ekran camını değiştirdim nasıl mı sakın piyasada her ekranı 40-80 TL arasına değiştiriyorlar demeyin çünkü bu ekran hiç ama hiç bir yerde bulunmuyor ürünü satarlarken KVK garantisinde dedikleri için KVK götürdüm  (KVK vermiş olduğu hizmet hakkında yorum bile yapmak istemiyorum bu kadar mı kötü olur kardeşim …) cihazımı aldılar  2 gün sonra mesaj geldi fiyat 136 TL onayla yada 3 gün içinde gel al diyordu onayladık ücretini de yatırdık ancak 20-25 gün sonra oldu gelin alın dediler aldık telefon çalışıyor ekranda değişti iyi dedim hazır KVK dayız şu telefon için bir kılıf bulamadım kardeşim sizde vardır dedim güldüler her arızaya gelen aynı şeyi soruyormuş ama maalesef dediler ben o arada SAMSUNG Win aldım çift hatlı 4 çekirdekli  1 GB ramli 4 GB alanlı 20-25 gündür kullanıyorum muhteşem bir alet yapamadığım hiç ama hiç bir şey yok üzerinde android 4.1.2 ile geliyor ve yükleyemediğim bir uygulama olmadı  Neoi 588 ikinci elde 175 TL almak istedikleri için satmadım ekranı 136 TL yeni yaptırdım kardeşim dedim ve telefonu da oğluma verdim 9 yaşında al senin de bir android telefon olsun dedim içinde 4 GB harici kartta var yüklediklerini mutlaka buraya taşı üzerinde maalesef 512 mb yer var dedim peki baba dedi aldı 2. gün geri getirdi Baba buna ne Subway nede Temple Run yükleye bildim Android sürüm 2.3.5 ben bunu istemiyorum dedi. Telefon elimde tertemiz bu kadar lafın üstüne hala kaşınan varsa kutusu ve tüm belgeleri ile birlikte 250 TL satıyorum…

———————————–

Sayın Bilgehan Gündüz,
Yaşadığınız sorunla alakalı KVK yetkili servis noktalarına başvurmanız gerekmektedir. Size en yakın KVK birimine www.kvk.com.tr veya 08502221585 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Sürüm güncellemesiyle alakalı olarak:
Cihazın mevcut sürümüyle en stabil halde çalışmaktadır. Planlarımız arasında sürüm güncellemesi şu an malesef bulunmamakta.
İyi günler dilerim.
Oğuz Mete Karatepe
Neoi Türkiye

————————————-

Neio 588 Teknik Özellikleri :
Chipset MTK6573+ Android 2.3.5
CPU 650 MHz
Platform GSM/GPRS/:850/900/1800/1900MHz
GPS AGPS Network / WiFi/ Location
Boyut 124×68.2×12.6MM
Ağırlık 135 gr
Batarya 1500 mAh
Ekran 4.3″ WVGA 480*800
Ram 512MB Rom Flash + 512MB Ram (Ürünün Kötü yanı)
Arttırılabilir Hafıza Max 32GB
Kamera 5MP + Ön Kamera 1.3MP
Kulaklık 3.5mm
Multimedya Bluetooth, Radyo, Wifi, Görüşme Kayıt
Görüntülü Görüşme Var
Çift Sim Kart Var
USB Standart 2.0
Telefon Rehberi 1000 + Sim
E-Kitap TXT, Office, PDF
Ses Formatı AAC, AAC+, AMR-NB, MIDI, MP3,WMA
Video Formatı WMV,MPEG4,3GP(H.263)
Video Chat Var


Ürünü Tuna Shopping den aldım resimdeki kutu içinde yine resimde görülenler çıktı.

Ürünün kutusundan bazı kısa yolları gösteren bir türkçe döküman çıkmaktadır ama yeterli değildir.

Telefonun jilatinin çıkarıyorum her hangi bir çizik yok.

Ürünün arka tarafındaki 5.0 Mega pixels kamera gayet iyi

Kutudan  Şarj aleti, USB kablosu ve pili haricinde birşey çıkmıyor.

Aşağıda kutu içeriği detaylı görünmektedir.Telefona kılıf bulmak zor içeriğinden çıksa fena olmazdı hani 🙂

Telefonun arkasını açıyoruz 4 GB Dahili kartı ve çift GSM kartı takacağımız yeri görüyoruz


Biraz daha yakından detayları göre bilirsiniz.

Telefonu açıyoruz Neoi firmasına ait bilgiler her açılışta ilk seferde karşımıza çıkıyor.

Telefon Kilidi açmak için elinizle yeşil kilit işaretini sağ tarafa doğru bırakmadan çekin

Görüldüğü gibi menüler ingilizce önce telefonun Menülerini Türkçe yapalım.Settings tıklıyoruz.

Language & Keyboard tıklıyoruz.

Select Language tıklıyoruz.

Türkçeyi seçiyoruz.

Aşağıda görüldüğü üzere menüler türkçe oldu.

Sonra Ayarlar düğmesinden Kablosuz ve ağ ayarları kısmına girerek kablosuz ayarlarını girebiliyor, kablosuz ağıa kapatıp aça biliyoruz. Bluetooth ile ilgili işlemleride yine buradan yapa biliyoruz.

Kablosuz ayarları girdikten sonra Tarayıcıyı tıklıyoruz ve bağlantıyı test ediyoruz.

İstanbulda yaşıyorsanız mutlaka yüklemeniz gereken bir uygulama İBB Trafiği yüklüyoruz.IBB sayfasında nasıl yükleyeceğiniz konusunda bilgi bula bilirsiniz.

ve yoğunluk haritası karşımızda.

yine popüler bir uygulama olan WhatsApp  Google Play Store da aratarak indirip kuruyoruz eğer Google Play Store göremiyorsanız telefonunuzdaki market yazan iconu tıklayın aynı ekran yine açılacaktır hatta 1-2 dk sonra market güncellensinmi uyarısına eve dediğinizde Google Play Store artık telefonunuzun menülerinde görünemye başlayacaktır, kullana bilmek için mutlak suretle bir GMail hesabına sahip olmanız gerekmektedir.

Cihaz Menülerinde yer alan Navigasyon programıda oldukça başarılı. Sesli olarak istediğiniz güzergahı söyleyin ve mevcut yeriniz ile söylediğiniz yer arasındaki yer hemen harita belirsin.

Ben Çekmeköydeyim ve Beşiktaş dedim detaylar aşağıda

Telefonun Radyo ve Genel Ses durumu hiç tatmin edici değil ve Kulaklık olmadan radyo çalışmıyor bilginize;

Telefon ayarları kısmı diğer telefonlardan farklı değil ama konuşma sayınızın sayısı ciddi rakamlara ulaştığında bu menüler arasında dolaşmak biraz yavaşlıyor.

Evet sorunsuz facebook bağlantısı kura biliyor ve videoları sorunsuz görüntülüye biliyorsunuz

Ayarlar kısmından yüklü uygulamaları mutlak suretle taşımanızı öneriyorum 512 Mb dahili disk olduğundan hemen dola biliyor.

Google Play Store harici elinizde bulunan apk dosyalarını yüklemek için mutlaka Bilinmeyen Kaynaklar kısmına çek koymuş olmalıyız.

Örneğin batak uygulamasını Google Play Store dan indirdim ve uygulama telefonun dahili kısmına kurulduğu aşağıda görünüyor sd karta taşı düğmesine basarak uygulamayı SD  kartımız üzerine taşıyoruz.

Eğer uygulama zaten SD kartta ise Telefona taşı düğmesinin aktif olduğunu görebilirsiniz.

Bazı uygulamalar ve sistemde yükü gelen uygulamalar Malesef telefondan taşınamamaktadır.

Uzun lafın kısası çift hatlı olması süper ama biraz daha iyi bir işlemci en az yerleşik 2 GB alan ve 1 GB rami olsa inanın süper bir alet olurdu.

admin

Website:

10 comments

erhan ilkay

neoi 588 telefon aldım ama mms ayarlarından resim gönderme ve alma işlevi olmuyor.yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.

Çetin SORGUT

Evet iyi bir tespit olmuş. Ben de kullanıyorum yaklaşık 1.5 senedir ve telefondan memnunum lakin dediğin gibi işlemci, ram, hafıza ve işletim sisteminin yükseltilememesi sıkıntı. Şu aralar bataryamın ömrü zayılamaya başladı ve yenisi nereden temin edebileceğimi bilemiyorum. Neoi.com.tr sitesi hata veriyor, telefonculara sordum bataryanın çakmasını bile bulamıyorum, artık kılıfı geçtim yani. Açıkçası telefon iyi fakat Türkiyeye getiren firmanın biraz daha ilerde oluşacak sıkıntıları iyi düşünmesi gerekirdi diye düşünüyorum.

ali can

selam,Neoi 588 telefonu kullanıyorum.ancak arka kapakta bazı diş yerleri kırıldı.Kargo bedeli bana ait olmak üzere uygun bir bedelle gönderebilir misiniz? İleti adresime yanıtınızı bekliyorum.selamlar.

admin

Selam telefonu hediye edeli çok oldu malesef parçası için KVK ye başvurun diyeceğim….

Ahmet Baduryeri

Neoi Li-ion batarya .3.7 v 1200 mAh batarya varmı varsa adresime ödemeli gönderme imkanınız olabilirmi. adet

    Ünal mentese

    Slm Merhaba bendede neo 588 var istersen tus kılıcı yapmıştım meal istedi yaptım tabiki sonra yanlış girdik sifreyi kitlesi tel sonrada şifreyi unuttum açılmıyor daha tel çöp oldu yani anlican batarya veya tel lazımsa yardimci olurum

der

neoi TM ELEKTRONiK iLETisiM SANAYi VE TiCARET LTD. Sti.
Akatar mh. Ebulula cd. Menekşe sk. Menekse sit. no 53 etiler besktas istanbul. Tel : 0212,284,23,60 adresinden firmaya ulasiyordum simdi adresinden tasinmis telefonları da kapalı
Neoi 588 telofon bataryasını nereden temin edebilirim bilen var mı?


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2012%2F10%2F08%2Fneoi-588-android%2F">logged in</a> to post a comment