Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Windows 2008 R2 -XXII- FTP kurulumu ve ayarları

Windows 2008 R2 -XXII- FTP kurulumu ve ayarları

Windows 2008 Server üzerinde FTP aktif etmek için FTP Server 7/7.5 dosyasını indirip server üzerine kurmamızgerekiyordu ama Windows 2008 R2 ile birlikte Roller kısmında Web Sunucu (IIS) altında.

FTP sunucusunu seçerek kurulumunu yapmış oluyoruz.

Kurulumdan sonra Yerel kullanıcılar ve Gruplar altına Test adında bir kullanıcı açtık

Test kullanıcısına bir şifre atadık.

IIS Yöneticisini açıp Server ismi üzerinde sağ tuş ve FTP Sitesi Ekle yi seçiyoruz.

Site için bir isim atayıp Sitenin dosyalarının konduğu veya konacağı yolu gösteriyoruz.

FTP Portu ve SSL gibi güvenlik ayarlarını aşağıdaki gibi seçiyoruz.

Biraz önce açmış olduğumuz kullanıcı adını yazıyoruz ve hem okuma hemde yazma izni vererek kurulumu bitiriyoruz.

Sonra FTP serverımızın sağlıklı çalışıp çalışmadını kontrol ediyoruz.

Eğer FTP alanına Kullanıcı adı ve şifre ile ulaştığınız halde yeni dosya ekleme veya çıkarma yapamıyorsanız FTP kurulumunda belirtmiş olduğunuz klasörün yetkilerine bakın şu anda Test kullanıcısının yetkisi olmadığından Bu alanda her hangi bir işlem yapamayacaktır ama Düzenle düğmesine basıp Test kullanıcısını ekleyip uygun görülen yetkiler verildiğinde sorunsuz işlem yapıla bilecektir.

Yine başka bir sorun olabilecek durumda ben yerel ağdan FTP me bağlana biliyorum ADSL modemimde 21 nolu portu FTP serverımada yönlendirdim ama yinede FTP Serverımı dış dünyaya açamıyorum diyorsanız büyük ihtimalle Windows Server 2008 R2 üzerindeki Firewall aktif ve ilgili protokole izin vermemişiniz demektir.Aşağıdaki ekranda FTP Sunucu kısmına çek işareti koyarsanız dışardan gelen isteklerin engellemesi sorununu çözmüş olursunuz.

 

admin

Website:

2 comments

UfukArt

Kullanıcı eklemeyi bilmediğimden filezilla ftp server kullanıyordum. Sistem kaynaklarını optimum seviyede kullanmak için ekstra yazılım kurmama taraftarıyım. Bu yüzden makaleniz çok işime yaradı. Teşekkürler.

Not: Sitenizde sağ tıkı engellemiş olmanızdan ötürü sayfaları yeni sekmede açmakta zorlanıyorum. Bu engele gerek olmadığını düşünüyorum. Gezintiyi zorlaştırıyor. Naçizane fikrim.

admin

RSS lerdede sorun çıktığından sayfa korumasını kaldırdık bilginize;


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2011%2F08%2F16%2Fwindows-2008-r2-xxii-ftp-kurulumu-ve-ayarlari%2F">logged in</a> to post a comment