Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Windows 2008 R2 -XVIII- IIS üzerine PHP 5.3.6 kurulumu

Windows 2008 R2 -XVIII- IIS üzerine PHP 5.3.6 kurulumu

Bu yazımda Windows Server 2008 R2 üzerine nasıl PHP kurulumu yapılacağını anlatacam ama özellikle belirtmek istiyorum Microsoft Windows sürümleri üzerine PHP, MySQL ve WordPress kurulumu konusunda oldukça kolay kurulum araçlar geliştirdi Bakınız ; http://www.bilgehangunduz.com/index.php/2011/08/08/windows-2008-r2-xx-iis-uzerine-wordpress-kurulumu/
PHP 5.3.6 Kurulumu : Öncelikle aşağıdaki linkten Non Thread Safe seçeneği altından PHP kurulum dosyasını indiriyoruz.


Dosyayı indirdikten sonra hemen kuruluma başlıyoruz.

sözleşmeyi kabul edip Next diyoruz.

PHP nin nereye kurulacağını seçiyoruz veya hiç dokunmuyoruz default konumuna kuruluyor.

Bu ekranda IIS FastCGI seçiyoruz.

Bütün Extensions ları kurmasını istedim sonra yüklğüyeceğimiz programların uyarılarına görede sadece gerekli olan seçenekler aktif edile bilir.

Install düğmesine basıyoruz ve kurulum başlıyor.

Finish düğmesine basıyoruz ve kurulum bitiyor.

Sonra kurulumu yapmış olduğumuz klasörün içindeki php.ini dosyasını açıyoruz ve open_basedir kısmını buluyoruz varsa başında “;” kaldırıyorum ve karşısına “c:\inetpub”  giriyoruz.

yine aynı dosyada cgi.force_redirect satırını buluyoruz varsa başındaki “;” kaldırıyoruz ve karşındaki değeri 0 yapıyoruz.

yine aynı dosyada cgi.fix_pathinfo ve fastcgi.impersonate kısımlarını buluyoruz ve varsa başlarında “;” kaldırıyoruz ve karşılarına 1 değerini giriyoruz.
 
sonra IIS yöneticisini açıyoruz ve işleyici Eşlemeleri kısmına giriyoruz.

PHP eşleşmesi ile ilgili ayarların otomatik yapıldığını görüyoruz.

C:\inetpub\wwwroot altına notepad ile aşağıdaki kodların olduğu bir dosya açıyorum dosya adını info.php diye giriyorum.

IE açıyorum ve adres satırına http://localhost/info.php satırını giriyorum eğer aşağıdaki ekran karşıma çıkıyor ise kurulum sorunsuz gerçekleşti demektir.

 

admin

Website:


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2011%2F08%2F08%2Fwindows-2008-r2-xviii-iis-uzerine-php-5-3-6-kurulumu%2F">logged in</a> to post a comment