Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Exchange 2010 XVII – Kullanıcı Ayarları

Exchange 2010 XVII – Kullanıcı Ayarları

Exchange 2007/2010 ile kullanıcı mailbox ayarlarını AD üzerinden değil EMC üzerinden yapmaktayız.Bunun için Recipient Configuration altında kullanıcı üzerinde sağ tuş ve Özellikleri tıklıyoruz.


General tabında Mail kutumuzun hangi db içinde tutulduğu, boyu,  içindeki mail sayısı gibi rakamları bu ekranda görebiliyoruz. Eğer bu kullanıcı GAL da görünmesin isitiyorsak yine bu ekrandan “Hide from Exchange Address Lists” seçmemiz yeterli olmaktadır.

Aşağıdaki ekrandan ise kullanıcının hangi servislerden yararlana bileceğini belirliyoruz.örneğin bu kullanıcının OWA yı kullanmasını istemiyorsak Outlook Web App işaretleyip Disable yapmak yeterli olacaktır.

Aşağıdaki ekran en çok kullandığımız ekranlardan biridir.Bu ekrandan gelen giden mesajın kullanıcı bazlı boyutunun sınırlandırılması yine sadece belirlemiş olduğumuz kullanıcının hangi adreslere mail atabileceği veya atamayacağını belirliye biliyoruz.

Exchange 2000/2003 de Delivery Options ekranında daha önceden birinin biri yeri mail atmasını istiyor isek bu ayarı Send on Behalf ayarları kısmından yapabiliyorduk ama Exchange 2010 ile bu işlemi artık Exchange 2010 XII – Manage Send As Permission ile gerçekleştirmekteyiz. Yine bu ekrandan Eğer biri izinde iken onun maillerinin veya bir kopyasının başka birine düşmesini istiyor isek Forwd to Kısmına mail alacak yeni kişiyi giriyor alttaki Deliver message to both forwarding address and mailbox seçeneğini işaretler isek mail hem eski kullanıcısına hemde onun yerine bakan yeni kullanıcıya yollanacak işaretlemez isek, sadece yeni kullanıcıya ulaştırılacak.ister isek alt taki maximum recipients aktif edebiliyoruz ve bir sayı giriyoruz.

Aşağıdaki ekrandan ise kullanıcının alacağı ve göndereceği mesajın boyutunu belirliye biliyoruz şu anda hiç bir şey işaretli değil bu her hangi bir sınırlandırma yok anlamına gelmiyor bu kullanıcı için bireysel bir  ayar yapılacak ise işaretliyip 3 mb dan büyük mail almasını veya atmasını engeleye biliriz.Bütün kullanıcılarımız için toplu halde ayar yapmak istiyorsak Organization Configuration -> Hub Transport -> Global Settings -> Transport Settings özelliklerine girmemiz gerekmektedir.Aşağıdaki ekrandan değer girmez isek defautl olarak Transport Settings kısmındaki ayar geçerli olacaktır.

Aşağıdaki ekrandan ise kullanıcıların kimden mail alabilecekleri veya kime mail atabileceklerini ayarlaya biliyoruz
AD deki gibi bu ekrandanda kullanıcının üye olduğu grupları görebiliyoruz.

E-Mail Addresses tabında ise kullanıcının mail adresini görebiliyoruz, değiştire biliyoruz ve istersek  yeni mail adresleri tanımlaya biliyoruz.

admin

Website:


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2011%2F08%2F02%2Fexchange-2010-xviikullanici-ayarlari%2F">logged in</a> to post a comment