Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Exchange 2010 X – Dağıtım Grubu oluşturma

Exchange 2010 X – Dağıtım Grubu oluşturma

Exchange yapılarımızda olmazsa olmaz bir seçenek olan dağıtım grupları Exchange 2010 ile iki şekilde oluşturula bilmektedir, bunlar Distribution Group ve Dynamic Distribution Group dur aralarındaki fark birinde üyerleri tek tek seçersiniz diğerinde ise bir kural tanımlarsınız ve o kurala uyanlar otomatikman o grubun üyesi olurlar.Gruplar kurumsal yapılarda genellikle Muhasebe, Pazarlama, Satınalma vb. departman bazlı oluşturulur.
Aşağıdaki örneğimizde Distribution Group oluşturmayı göstereceğiz. Recipient Configuration altında Distribution Group üzerinde  New Distribution Group tıklıyoruz.


Yeni bir grupmu oluşturacaksın yoksa AD üzerindeki oluşturulmuş bir Grubumu kullanacaksın diye bize soruyor biz New Group diyerek yeni bir grup oluşturmayı seçiyoruz.

Grubunuz bir dağıtım grubumu olacak yoksa güvenlik grubu olarakta kullanılacak mı onu seçmemizi ve gruba bir ad vermemizi istiyor.Dağıtım grubu ile Güvenlik grubu arasındaki fark güvenlik gruplarını her hangi bir paylaşıma yetki verirkende görebiliyoruz o grubun üyerlerinin aynı kaynağı kullanmasınıda sağlaya biliyoruz dağıtım grubunu ise sadece mail için kullana biliyoruz.

New tıklıyoruz.

Finish Tıklayarak dağıtım grubumuzu oluşturmuş oluyoruz.

admin

Website:


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2011%2F07%2F18%2Fexchange-2010dagitim-grubu-olusturma%2F">logged in</a> to post a comment