Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Exchange 2010 VI- Send Connector

Exchange 2010 VI- Send Connector

 Exchange Sunucumuzu kurduktan sonra Sunucumuz üzerinden dışarı mail ata bilmek için bir Send Connector tanımlamamız gerekiyor. Organization Configuration altında Hub Transport özelliklerinden Send Connector den New Send Connector‘ü seçiyoruz.


Send Connectorümüze bir isim veriyoruz ve yönü seçiyoruz.
Address kısmına “*” koyuyoruz ki bu connector üzerinden herkese mail atılabilsin veya sadece Address kısmına argeteknoloji.com girersem ve başka Send Connector tanımlamaz isem Sunucumuz sadece argeteknoji.com’a mail ata bilecek.”Include all subdomains” işaretler isimde girdiğim alan adlarının alt domainlerinede yine mail atıla bilecek.

Mail atarken her hangi bir smart host kullanılacak ise burada o ayarları giriyoruz benim sunucum direk mail atıcağından ilk seçeneği işaretli bırakıyorum.
Kaynak sunucuyu seçiyorum bende zaten şu anda tek Exchange sunucusu var.
New diyerek connectorü oluşturuyorum.
Artık sunucum üzerinden dışarı mail atabileceğim.

admin

Website:


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2011%2F07%2F15%2Fexchange-2010-vi-send-connector%2F">logged in</a> to post a comment