Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Uzak Masaüstünde Local Printer kullanımı

Uzak Masaüstünde Local Printer kullanımı

Ms Terminal Server olarak Windows Server 2003/2008 çalıştırıyorsanız, aşağıdaki adımları uyguluyarak Local yazıcınızdan çıktı alabilirsiniz.

Önemli !!!  :Windows 2008 üzerinde eğer Terminal servis rolü kurulumundan sonra  Easy printer teknolojisi aktif edilirse , ne local yazıcı sürücülerini server üzerine kurmanıza ne de kayıt defterine aşağıdaki ayarları eklemenize gerek yoktur. Ama kullanıcı bilgisayarında bunlar yüklü olmalı.

  • Windows XP SP3 / Windows Vista SP1 / Windows 7
  • .NET Framework 3.5
  •  RDP 6.0 ve üstü (XP SP3 ile birlikte gelmektedir.)
        


Xp üzerinde test edilmiş ve sorun yaşanmamıştır ama işleme başlamadan önce kayıt defterinin yedeğini almanız önerilir. Ayrıca  aşağıdaki işlemi uygulamadan Terminal Server üzerine bir kere bağlanmış olunki kayıt defterinde aşağıdaki girdiler oluşmuş olsun.

1-Başlat‘ı ve sonra da Çalıştır‘ı tıklatın, regedit yazın ve Tamam‘ı tıklatın.
2-Kayıt defterinde aşağıdaki anahtarı bulun ve tıklatın
 HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Terminal Server Client\Default\AddIns\RDPDR
3-Düzen menüsünde Yeni‘nin üzerine gelin ve DWORD Değeri‘ni tıklatın.
4-FilterQueueType yazın ve ENTER tuşuna basın.
5-Düzen menüsünde, değiştir‘i tıklatın.
6-FFFFFFFF yazın ve tamam‘ı tıklatın.

Değer eklendikten sonra mutlaka sistemi kapatıp yeniden başlatın.

admin

Website:

2 comments

theface07

slm
server 2008 de uzak masaüstü kurduğum zaman sadece localdeki varsayılan yazıcı yönlendiriliyor. localdeki diğer yazıcılar yönlendirilmiyor. örneğin localde fatura ve barkod yazıcısı var bunlardan hangisi varsayılan seçili ise uzak oturuma açtığım zaman sadece o geliyor. bu sorununa üstteki yöntem ile çözebilirmiyim?


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2011%2F02%2F11%2Fuzak-masaustunde-local-printer-kullanimi%2F">logged in</a> to post a comment