Bilgehan K. Gündüz

www.bilgehangunduz.com / www.sorogren.com

Ubuntu 10.04 ile Windows Paylaşıma erişim

Ubuntu 10.04 ile Windows Paylaşıma erişim

Ubuntu 10.04 ile Windows Paylaşıma erişim

Yerler –> Sunucuya Bağlan tıklıyoruz.

Çıkan formu resimdeki gibi dolduruyoruz.
Sunucu : Bu kısma dosyanın paylaşıldığı cihazın ip adresini giriyoruz.
Paylaşım : Bu kısma Windows tarafında dosyayı paylaşıma açarken girilen ismi giriyoruz.
Dizin: Bu Kısma Paylaşıma açılan Dizinin adını giriyoruz.
Kullanıcı İsmi : Bu kısma AD üzerinde açılmış olan ve bu klasör üzerinde işlem yapmaya yetkilendirilmiş kullanıcı adını giriyoruz.
Alan İsmi : Bu kısma alan adımızı giriyoruz.
Yerimi Ekle : Bu kısım ise Sürekli bu alandan işlem yapılacaksa her seferinde yukarıdaki işlemleri tekrarlamaktansa buraya bir çek koyuyoruz.
Yerimi İsmi : Bu kısma Yer imlerinden ulaşırken görünmesi gereken ismi giriyoruz. (Son resimde kırmızı ile işaretledim.)

Kullanıcı adımıza (ozluser34) ait şifreyi giriyoruz

Bu uyarıyı dikkate almayın.Zaten uyarıyı verdikten hemen sonra masa üstüne kısa yolu oluşturuyor.


Masa üzerindeki ikonu çift tıkladığımızda klasörlere artık ulaşa biliyoruz ve kullanıcımızın yetkileri bu klasör üzerinde ne ise o işlemleri gerçekleştire biliyoruz.Bilgisayarı kapatıp açtığımızda masa üstündeki bu kısayol kayboluyor ama eğer ilk ekranda yer imi ekle yi seçmiş ve bir isim vermiş isek resimde kırmızı ile işaretlemiş isimi tıklayıp şifreyi girdiğimizde işlemlerimize devam edebiliyoruz.

admin

Website:


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bilgehan/domains/bilgehangunduz.com/public_html/wp-content/themes/consultstreet/comments.php on line 45

You must be <a href="http://www.bilgehangunduz.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bilgehangunduz.com%2Findex.php%2F2010%2F11%2F22%2Fubuntu-10-04-ile-windows-paylasima-erisim%2F">logged in</a> to post a comment